Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Για μεγάλες ανατροπές και "αληθινές επαναστάσεις" που έγιναν με τον προϋπολογισμό του 2013 και που θα φέρει ο προϋπολογισμός του 2014 ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ εκτίμησε ότι από αυτή τη χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας.

"Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας" είπε χαρακτηριστικά. Είπε πως η Ελλάδα πέτυχε "από τους 5 μεγάλους στόχους στους 4" δηλαδή τις δαπάνες, τα έσοδα, τη μικρότερη ύφεση, τη μεγαλύτερη πάταξη φοροδιαφυγής και "χωρίς κόλπα και λογιστικές αλχημείες".

"Όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία".

"Παλιά έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε, τώρα οι περισσότεροι λένε πως καταφέραμε" είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε μάλιστα πως για πρώτη φορά "η ανάκαμψη ήρθε χωρίς δανεικά".

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Σαμαράς είπε "όπως συμβαίνει με όλες τις πραγματικές επαναστάσεις, δεν τα περίμενε κανείς αυτά" και τον κατηγόρησε ότι "εσείς κύριε Τσίπρα πάτε να λύσετε το πρόβλημα του τόπου με το κατοχικό δάνειο".

Ενώ απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε "κύριε Τσίπρα τα πιστεύετε αυτά που λέτε; Γιατί αν τα πιστεύετε δεν είναι ψέμματα, είναι πολιτικές παραισθήσεις".

"Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καν συναίσθηση ότι γλιτώσαμε τον τόπο. Ο πρόεδρός της σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας το είπε στο Ντάλας του Τέξας ότι έξοδος από την ευρωζώνη θα είναι καταστροφή. Δεν είπε ότι αυτή την καταστροφή την έφερνε ο ίδιος και το κόμμα του μιλώντας για έξοδο από το ευρώ. Παρέλειψε να προσθέσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία στο κόμμα του τα ίδια πιστεύει ακόμα, για τη δραχμή" είπε ο Α. Σαμαράς. 

"Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

"Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν", ανέφερε ο πρωθυπουργός.