Βενιζέλος: Αυτός είναι ο προϋπολογισμός της εξόδου από την κρίση

"Αν εμείς που αγωνιζόμαστε επί 4 χρόνια για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, είμαστε η Ελλάδα του χτες, τότε ο κ. Τσίπρας δεν εκφράζει την Ελλάδα του αύριο αλλά την Ελλάδα του προχτές" ήταν οι πρώτες φράσεις που είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Συνέχισε δε την επίθεση λέγοντας ότι "επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε την τρόικα ότι θα την διώξει, να του πούμε ότι για να τη διώξει θα πρέπει να τη βρει εδώ". "Και αυτός είναι ο φόβος, μη τυχόν η Ελλάδα βγει από το μνημόνιο" πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. Ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε σε "πολιτικό μικροκομματικό πανηγύρι την αγωνία του λαού".

Δείτε εδώ την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

"Είναι τραγικό να υπάρχει τόσο υψηλή ανεργία... όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι τώρα πια έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ελπίδα και να πούμε στον ελληνικό λαό ότι χάρη στις θυσίες του υπάρχει αποτέλεσμα που καταγράφεται στον προϋπολογισμό" ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

"Αυτός είναι ο προϋπολογισμός της εξόδου από την κρίση, είναι ο προϋπολογισμός του πλεονάσματος και της εξισορρόπησης των τρεχουσών συναλλαγών... είναι ο προϋπολογισμός της επιστροφής της χώρας στην ανταγωνιστικότητα" συνέχισε. Ενώ τόνισε ότι "χάριν σε αυτό το πλεόνασμα που καταγράφεται θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες".

Είπε επίσης ότι ένας προϋπολογισμός με πρωτογενές πλεόνασμα "θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους".