Σημαντικά νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, και αυτός ήταν ο λόγος που οι ανακρίτριες έδωσαν προθεσμία για τις 11 Ιανουαρίου για τις απολογίες τους στους Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ανακρίτριες παρέλαβαν εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.
Επιπλέον, φέρεται να υπάρχει βίντεο που απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος
Εν τω μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια υπογραμμίζεται ότι “τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη”.
Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινές δηλώσεις τους στο Εφετείο, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι βουλευτές Π. Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής χαρακτήρισαν αντισυνταγματικές τις έρευνες στα σπίτια τους.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε σημερινή δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ ισχυρίστηκε ότι “δόθηκε υποχρεωτικά προθεσμία στους βουλευτές για να γίνουν έρευνες σε μαντριά και μοναστήρια και να βρεθούν τα υπερ-όπλα της Χρυσής Αυγής”.
Νωρίτερα, οι ανακρίτριες της υπόθεσης με διάταξη τους απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής άλλαξε "όψιμα" στάση σχετικά με τις απόψεις του για τον Χίτλερ και τον κοινοβουλευτισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα, ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρήστος Παππάς ήταν "επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης".