“Ο Αντώνης Σαμαράς στην σπηλιά του λιονταριού!”

Τη Βαυβαρία θα επισκεφθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο ο Αντώνης Σαμαράς και όπως σχολιάζει το γερμανικό ειδησεογραφικό κανάλι n-tv, θα κάνει επίσκεψη στη “Σπηλιά του λιονταριού”.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, μετά τις σκληρές επιθέσεις που δέχθηκε η Αθήνα από τους βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), η επικείμενη επίσκεψη του κ. Σαμαρά χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές “ταξίδι γοητείας”, προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και Βαυαρίας, το οποίο έχει δηλητηριαστεί από τις σκληρές επιθέσεις βαυαρών κυβερνητικών παραγόντων κατά της Αθήνας.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ προγραμματίστηκε με τη βοήθεια του προέδρου του τοπικού βαυαρικού κοινοβουλίου Ράινχολντ Μπόκλετ. “Ο Σαμαράς δίνει μεγάλη σημασία στις συνομιλίες με τη Βαυαρία”, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο κ. Μπόκλετ.

Ο Σαμαράς, παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung, επιδιώκει να αποσπάσει προσωπικώς την κατανόηση των Χριστιανοκοινωνιστών. Η συνάντηση θα λάβει χώρα ει δυνατόν εντός του τρέχοντος έτους, ενώ ο κ. Ζεεχόφερ δηλώνει ότι είναι έτοιμος να ανταποδώσει την επίσκεψη.