Σαμαράς: Δεν περισσεύει κανείς – Τσίπρας: Εκλογές το 2014

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ένταση αναμένεται αυξανόμενη όχο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές.

"Αποφύγαμε τα χειρότερα, οι θυσίες των Ελλήνων πιάνουν τόπο, τελειώνει η ύφεση, βγάζει η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αναφερόμενος στις επιτυχίες της κυβέρνησής του και ασκώντας δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάζει.

"Ειρωνεύονται τις επιτυχίες της Ελλάδας, ενοχλούνται που έχει αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, φοβούνται που θα έχουμε ανάπτυξη", σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε όσους "ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας", ενώ κατηγόρησε για υποκρισία όσους κόπτονται δήθεν για την ανεργία, αλλά κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

"Έλεγαν κάποιοι ότι δε θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους", ανέφερε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι λένε το ίδιο και για την ανάπτυξη που θα έρθει το 2014, αλλά θα χρειαστεί να το πάρουν πίσω.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας μέσω κοινής συνέντευξης που έδωσε στους Financial Times, το Reuters και το BBC, εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά θα χάσει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, εφόσον το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βγει νικητής από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Προβλέπει, μάλιστα ότι οι εθνικές εκλογές θα διενεργηθούν πριν το τέλος του επόμενου έτους.

"Σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές, ο κόσμος θα ψηφίσει χωρίς φόβο, χωρίς τον φόβο των προεκλογικών κατηγοριών που έκαναν οι αντίπαλοί μας το 2012, ότι αν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει η καταστροφή" σημείωσε.