Καρφιά Βενιζέλου κατά Στουρνάρα

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναμφίβολα δεν είναι και από τα πιο δημοφιλή στελέχη της κυβέρνησης, και το ειρωνικό σχόλιο του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες για τον υπουργό Οικονομικών ρίχνει “λάδι στη φωτιά”, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μέμφεται υπαινικτικά τον κ. Στουρνάρα για έλλειψη ευαισθησίας.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, κατά πόσον ο υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος, η απάντησή του ήταν καθαρά σαρκαστική: “Ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος...”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο Γ. Στουρναρας εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπόνια για τις κακουχίες του ελληνικού λαού, και με το σκεπτικό αυτό παρέπεμψε χαριτολογώντας και σε γνωστή παλαιότερη αναφορά του υπουργού Οικονομικών στη μητέρα του και τη χαμηλή σύνταξη που παίρνει.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στο θέμα των πλειστηριασμών, τονίζοντας ότι η τρόικα πρέπει να κατανοήσει την ιδιαίτερη σχέση του μέσου Έλληνα πολίτη με την πρώτη κατοικία του, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί θα γίνει, και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι οποίες, όπως είπε, αν χρειαστεί θα παραπεμφθούν και στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην αυριανή συνάντησή του με το Κολέγιο των Επιτρόπων, με αφορμή την επικείμενη ελληνική Προεδρία, ενώ ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα πάντα με τo kathimerini.gr, πρόσθεσε ότι, αν χρειαστεί, θα συνοδεύσει τον κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκές χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπως η Γαλλία, αλλά και στη Γερμανία, όπου το σοσιαλιστικό SPD θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού που αναμένεται να σχηματισθεί άμεσα. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε, δε, ότι μαζί πήγαν τον Οκτώβριο και στο Ισραήλ.

Τα λέει και... μπροστά στον Στουρνάρα !

Πάντως, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τα σαρκαστικά σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι αυτά ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια μίας χαλαρής κουβέντας με δημοσιογράφους, ενώ οι ίδιοι σχολίαζαν πως τέτοιες αναφορές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τις κάνει και όταν είναι παρών ο υπουργός Οικονομικών.