Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκαν οι αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής, μεταξύ των οποίων και η διαδικασία με βάση την οποία θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση και οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση κομμάτων που ελέγχονται για εγκληματικές πράξεις, "φωτογραφίζοντας" τη Χρυσή Αυγή.
Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά τοποθετήθηκαν θετικά, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”. Το μόνο κόμμα που καταψήφισε το νέο άρθρο του Κανονισμού ήταν η Χρυσή Αυγή, η οποία δια του Ηλία Κασιδιάρη υποστήριξε πως πρόκειται για παράνομη και αντισυνταγματική πράξη που στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία επί της τροπολογίας, πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια για να πει πως “η Χρυσή Αυγή πρέπει να είχε αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο και όχι με κατασταλτικά μέτρα”.
Επίσης, η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία ψήφισε για την δημιουργία μιας νέας Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση συμμόρφωσης της χώρας μας με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταψήφισε το ΚΚΕ), καθώς και για τη διεύρυνση των υποθέσεων που θα παρακολουθεί εφεξής και η Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων.
Ακόμα, έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία και δύο προσθήκες που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σχετικά με την ηλεκτρονική ανάρτηση (τύπου “Διαύγεια”) όλων των αποφάσεων της λειτουργίας της στον ιστότοπο της Βουλής, καθώς και την περαιτέρω στελέχωση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση και εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού.