Λοβέρδος: Ανοιχτή η πόρτα για το ΠΑΣΟΚ στον “τρίτο πόλο”

“Μήνυμα αποφασιστικότητας” για μία ισχυρή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό, εν όψει και των δημοτικών εκλογών, έστειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του κόμματός του “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, κοινός στόχος με τη Δημοκρατική Αριστερά είναι η επανασύσταση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της συγκρότησης του λεγόμενου τρίτου πόλου, γι αυτό και προχωρούν μαζί προς τη συγκρότηση ενός ενιαίου, μεγάλου “εκλογικού μετώπου” εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται.

Ερωτηθείς αν έχει θέση και το ΠΑΣΟΚ μέσα σε όλα αυτά, απάντησε: “Ναι, αλλά αυτό απαιτεί και εκ μέρους του καθαρές κουβέντες και δύσκολες αποφάσεις. Ας πάρουν τις αποφάσεις τους κι εμείς, έχοντας διαμορφώσει τη δημοκρατική, την προοδευτική συμπαράταξη ως ΔΗΜΑΡ, Νέα Ελλάδα και συνεργαζόμενοι, θα είμαστε στο προσκήνιο, έτοιμοι να τη διευρύνουμε και να δώσουμε όλοι μαζί τις μεγάλες μάχες”.

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε πάντως κριτική στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι “λειτουργούσε και λειτουργεί και σήμερα χωρίς στρατηγική, στέλνοντας λάθος σήματα στην ελληνική κοινωνία. Αδυνατεί να καταλάβει τι έφταιξε, και η ηγεσία του δεν μπορεί να "γιάνει πληγές" και να δώσει λύσεις”.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ακόμα ότι το κόμμα του, μέσα από μία σοβαρή πορεία, θα έχει το πρώτο τακτικό συνέδριο το Μάρτιο του 2014.