Σε σύγκρουση η ΠΑΣΚ καθηγητών Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ

Αντίθετοι με τις αποφάσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΠΑΣΚ Νομού Λάρισας, όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" της Λάρισας.

Τα μέλη της Συντονιστικής Γραμματείας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν ότι "η ιστορική πορεία της παράταξης δε μπορεί να συμφωνηθεί με τέτοιου είδους πολιτικές".

Επίσης, τονίζουν ότι διαχωρίζουν τις θέσεις τους από τις αποφάσεις της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ καθώς είναι σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης που εδώ και χρόνια αποτελούν τον οδηγό τους.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία", τα μέλη του συντονιστικού δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στις διαθεσιμότητες-απολύσεις και συρρικνώσεις των δημόσιων σχολείων καθώς και στις επιθέσεις σε κάθε εργαζόμενο της εκπαίδευσης.

"Σε καμία περίπτωση η ιστορική πορεία της ΠΑΣΚ δε μπορεί να συγχέεται και να συμφωνεί με τέτοιου είδους πολιτικές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα από το ίδιο μετερίζι για μια πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και για τη διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών", αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του συντονιστικού.