Νέο “ανατρεπτικό” πολιτικό κόμμα προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος κάνει προσκλητήριο προς όλους όσους έχουν απομακρυνθεί από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος τονίζει πως “η χώρα χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό-ανατρεπιτκό, ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα” και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές, αναστολές.

Σε συνέντευξή του στη Realnews, σημειώνει ότι: |Μπορεί να γίνει νέο κόμμα, μπορεί να συνεργαστούν τα υφιστάμενα, καθώς και όλες οι δυνάμεις του χώρου σε ένα νέο σχήμα, δεν είναι όμως ώρα για αυτά. Πρώτα η χώρα και μετά το πολιτικό της σύστημα”.

Ερωτηθείς εάν η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, ο κ. Λοβέρδος απαντά ότι όλες οι πρωτοβουλίες θα ληφθούν αφού η χώρα σταθεί όρθια .

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραδέχεται ότι υπήρξε απόλυτη διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ και κατηγορεί την Ιπποκράτους και έλλειψη στρατηγικής.

“Οι διαφωνίες σε θέματα στρατηγικής πρέπει να οδηγούν σε καθαρές λύσεις. Αυτό έκανα και αυτός θα είναι ο οδηγός μου στις επόμενες κινήσεις μου” προσθέτει.

Για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι αποδείχθηκε πόσο ορθό ήταν να μη συμμετέχει στην προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου με την οποία διεφώνησε πλήρως αφού: “Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει στίγμα, άρα δεν μπορεί να στηρίξει καμία πολιτική συμμετοχής και κανένα πρόσωπο στην κυβέρνηση. Ετσι, η καθολική απομόνωση θα οδηγεί σε μαθηματικά βέβαιη αποτυχία”.