Πρεμιέρα των “58” στη Θεσσαλονίκη

Τα... μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς -κομμάτων, Κινήσεων και προσώπων- επιχειρεί να προωθήσει η Πρωτοβουλία των «58», κάνοντας την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με βασικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Τάσο Γιαννίτση.

Η «πρεμιέρα» στη Θεσσαλονίκη αποτελεί για τη Συντονιστική Γραμματεία της Κίνησης των «58» ένα από τα σταθερά βήματα για τη διεύρυνση της πολιτικής και οργανωτικής δικτύωσης ανά την Ελλάδα, με στόχο η πρόσκληση για την κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα στις 9 Δεκέμβρη να τύχει σημαντικής αποδοχής ακόμη και από τους πλέον «δύσπιστους» του χώρου.

Πληροφορίες του "Έθνους" αναφέρουν ότι από τον μέχρι τώρα απολογισμό, η Κίνηση διαβλέπει ότι το εγχείρημα θα ενισχυθεί σταδιακά και ο διάλογος θα ρίξει τα «τείχη», ώστε στις προσεχείς ευρωεκλογές - δημοτικές εκλογές η Κεντροαριστερά να κατέλθει με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι η Συντονιστική Γραμματεία (μεταξύ των οποίων οι κ. κ. Βούλγαρης, Δερβένης, Γεωργάτος, Λιβαδάς, Μπίστης, Καλογήρου, Χατζημπίρος και Αθηνά Δρέττα) από την ημέρα που παρουσίασε το κείμενο της διακήρυξης εργάζεται αθόρυβα, συντονίζοντας τα υπό διαμόρφωση δίκτυα στους διάφορους νομούς.