Παπαδημούλης: Δεν μπαίνουν αυτόματα στον ΣΥΡΙΖΑ όσοι διαφοροποιούνται

“Η επιδοκιμασία όσων διαφοροποιηθούν από την καταστροφική κυβερνητική πολιτική δεν σημαίνει αυτόματα ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το ζητήσουν, θα αξιολογηθούν από τα συλλογικά μας όργανα. Και το κριτήριο της “έξωθεν καλής μαρτυρίας” θα μετρήσει πολύ”.

Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει “προσκλητήριο συνεργασίας” στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται ακόμα στη Δημοκρατική Αριστερά, κάνοντας λόγο για “σημαντικές διαφορές” που τη χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και σχολιάζοντας: “Εν όψει του Συνεδρίου της, ίσως και λόγω των δημοσκοπήσεων, αναπτύσσεται ένας διάλογος και μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα. Η εμπειρία της ΔΗΜΑΡ από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και η ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς δημιουργεί νέα δεδομένα. Ας μην προτρέχουμε όμως”.

Όσο για τη σύγκρουση της κυβέρνησης με την τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει σκωπτικά πως διαπραγμάτευση με κυβέρνηση Σαμαρά, σημαίνει “ένα ατέλειωτο "μπίρι-μπίρι" με μπόλικη παραπληροφόρηση και στο τέλος "ναι σε όλα" στα τελεσίγραφα της τρόικα”, χαρακτηρίζοντας τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές “ανέκδοτο”, αφού “αναγκάζεται κάθε φορά να τις σβήνει ή να τις μετατρέπει σε κορδέλες συσκευασίας του νέου πακέτου μέτρων”.