Σόιμπλε: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους

“Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο, πρέπει να είναι δίκαιος”. Οι δηλώσεις αυτές δεν προέρχονται από κάποιον δεδηλωμένο φιλέλληνα, αλλά από τον συνήθως σκληρό (όχι μόνο με τη χώρα μας) υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στη “Συνάντηση Ηγετών” της Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο κοινό, ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε το σεβασμό του για τις προσπάθειες της Ελλάδας, τονίζοντας πως “είμαστε στον σωστό δρόμο”, αλλά και υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη αυτή η πορεία να συνεχιστεί.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προοπτική του ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την στάση της Γερμανίας, όπου δεν έχει ακόμη σχηματιστεί κυβέρνηση.

“Αν η Ευρώπη δεν πηγαίνει καλά, ούτε η Γερμανία θα πηγαίνει καλά”, αναγνώρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και ξεκαθάρισε ότι δε θα ήθελε μια “γερμανική Ευρώπη”, σχολιάζοντας: “Η Ελλάδα είναι πολύ ωραία, η Ιταλία, η Σκανδιναβία το ίδιο”.