ΔΗΜΑΡ: Σε κοινωφελή ιδρύματα οι αμοιβές από επιτροπές

Σε κοινωφελή ιδρύματα ή οργανώσεις θα κατατίθενται οι συνολικές αμοιβές όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς που προκύπτουν από τις παρουσίες τους σε όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Ήδη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ενημερώνει ότι τα ποσά αυτά θα κατατίθενται ανά μήνα, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, σε κοινωφελές ίδρυμα ή οργάνωση που θα επιλέγεται από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνεται για το αντίστοιχο ίδρυμα κάθε μήνα.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση την Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η παράταξη στη Βουλή, και αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα επίκαιρη επερώτηση για την κατάσταση του ΟΑΕΕ και την επίλυση των προβλημάτων του στη βάση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναδείξει ακόμη τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και της νησιωτικής πολιτικής, την επανεκκίνηση της ανάπτυξης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση έγινε κατ’ αρχήν συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, με πρώτη εκτίμηση ότι δεν απηχεί το περιεχόμενο της πρότασης νόμου την οποία είχε καταθέσει η ΔΗΜΑΡ και η οποία απορρίφθηκε, ενώ καμία αναφορά δεν έγινε στην εσωκομματική συζήτηση σε σχέση με πιθανές συνεργασίες, αφού επίκειται το συνέδριο του κόμματος (13-15 Δεκεμβρίου).