Αναδίπλωση Γεωργιάδη για τα περί δόξας στις απολύσεις

Ένα βήμα πίσω φάνηκε να κάνει μετά τις δηλώσεις του, περί δόξας για το αυτονόητο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμεί να πιστώνεται στον ίδιο κι όχι στον Πολ Τόμσεν, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή 'Κοινωνία Ώρα Mega' το πρωί της Παρασκευής, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων: "Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα".

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους υπενθυμίζουν πως έχει βάλει στοίχημα τον υπουργικό του θώκο ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: "Είχα πει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, αλλά το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ θα το πει η αξιολόγηση".

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως για κάθε γιατρό που θα αποχωρεί από τον ΕΟΠΥΥ θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ και παρατήρησε: "Προτιμώ να μπαίνουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ που τους έχουμε ανάγκη, παρά κάποιους που δεν έχουμε ανάγκη και μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους".

Μήνυση από το δήμο Τήνου

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ο δήμος Τήνου κατέθεσε μήνυση εναντίον του για σοβαρές ελλείψεις γιατρών. Παρόλ' αυτά ο υπουργός επισήμανε ότι δεν υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει προκηρύξει θέσεις γιατρών, έχει νομοθετήσει την υποχρέωση του αγροτικού για τους νέους γιατρούς και έχει καταθέσει σχέδιο νόμου για τη μοριοδότηση επικουρικών γιατρών για την περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, πάντως, στο νησί έχουν κλείσει, λόγω έλλειψης γιατρών, τα τρία περιφερειακά ιατρεία, ενώ υπολειτουργεί το κέντρο υγείας με σοβαρότατα κενά.