Τατσόπουλος: Μόνο τοπικό το “συνοικέσιο” με Ανεξάρτητους Έλληνες

“Δεν είναι φλερτ, είναι συνοικέσιο”, υποστήριξε για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρος Τατσόπουλος, που δεν παρέλειψε να κατευθύνει τα “βέλη” του προς το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

“Aν γίνει μια συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις τοπικές εκλογές, θα είναι σε τοπικό επίπεδο και θα την έχουν επιβάλλει οι τοπικές κοινωνίες και εμείς δεν θα πάμε να τις χειραγωγήσουμε. Αυτό είναι το ρεζουμέ. Εάν είναι φλερτ, δεν είναι πανεθνικό, αλλά τοπικό. Και δεν είναι φλερτ, είναι συνοικέσιο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα τοπικά συνοικέσια, ειδικά στις δημοτικές εκλογές, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και δεν θα είναι ο πρώτος που το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν το κάνει”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”.

Σχολιάζοντας τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Τατσόπουλος σημείωσε: “Για μένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανεξάρτητα από τη συμπάθεια για ορισμένα πρόσωπα μέσα σ' αυτούς -άλλους τους συμπαθώ και άλλους τους αντιπαθώ και τα αισθήματα είναι αμοιβαία- είναι το αρχέτυπο του λαϊκιστικού κόμματος. Το αρχέτυπο! Συγκεντρώνει όλα τα μειονεκτήματα που μπορεί να συγκεντρώσει ένα λαϊκιστικό κόμμα: υπόσχεται τα πάντα, καταγγέλλει τα πάντα, ανέξοδα. Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου κατά πόσον μπορούν να υλοποιηθούν όλα αυτά που λέει και οι ίδιοι έχουν βγει και έχουν πει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ τους χωρίζουν τα μύρια όσα”.

Εξέφρασε μάλιστα τη γενικότερη αποστροφή του προς το λαϊκισμό, τόσο το δεξιό όσο και τον αριστερό, υπογραμμίζοντας: “Ο λαϊκισμός με δεξιό πρόσημο, εντάξει, ίσως μου φέρνει μια μεγαλύτερη αναγούλα απ' ό,τι ο άλλος. Δεν σημαίνει ότι και ο άλλος είναι λιγότερο κατακριτέος. Αντιλαμβάνομαι αυτήν τη στιγμή, ότι δεν μπορείς να παίξεις με τον λαϊκισμό. Δεν μπορείς να επενδύσεις. Δεν μπορείς να αμολήσεις καλούμπα με τον λαϊκισμό και μετά να πρέπει να καθίσεις και να τον μαζέψεις, διότι τότε όλος ο λαϊκισμός θα πρέπει να στραφεί εναντίον σου. Θα νιώσει το σύνδρομο του εξαπατημένου πελάτη. Αυτό που είχαν νιώσει τότε στο ΠΑΣΟΚ θα έρθουν εδώ, για να επενδύσουν σ' αυτό”.