Φόβοι για νέους “αντάρτες” στο ΠΑΣΟΚ

Βαρύ είναι το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ μετά το "αντάρτικο" της Θ. Τζάκρη και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρξουν νέες αποσκιρτήσεις.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος δεν είναι έτοιμη να ψηφίσει μέτρα όπως ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα ή οι πλειστηριασμοί και το βαρύ κλίμα ενισχύθηκε και από τις τοποθετήσεις των Κώστα Σκανδαλίδη, Θάνου Μωραΐτη και Μιχάλη Κασσή.

Η κίνηση της Θ.Τζάκρη επιβάρυνε την ψυχολογία πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν με αγωνία και ενίοτε με καχυποψία τις κινήσεις ορισμένων βουλευτών, ενώ οι επιθέσεις κατά της Τζάκρη κλιμακώθηκαν με τις εκτιμήσεις να λένε ότι οδεύει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το πρωί νέες βολές υπήρξαν από τον Μ. Κασσή ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε  "ας με διαγράψει ο Βενιζέλος, ας κάνει ό,τι θέλει. Με διέγραψε στο παρελθόν και πάλι στο ΠΑΣΟΚ είμαι. Μέτρα οριζόντια και διαγώνια δεν ψηφίζω".

Οι προειδοποιητικές βολές των Κώστα Σκανδαλίδη, που μίλησε για «υφαρπαγή ψήφου» εμπιστοσύνης, και Θάνου Μωραΐτη, που μίλησε περί «επώδυνης ανοχής», φοβίζουν τη Χαριλάου Τρικούπη που θεωρεί πλέον ότι δύσκολα μπορεί να συγκρατήσει ορισμένους βουλευτές της.

Σε ανάλογο κλίμα σήμερα το πρωί και ο Θ. Μωραϊτης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όπως είναι ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα δεν περνάει.