Λαφαζάνης: Υπάρχει μια μειοψηφία που δε στηρίζει αυτά που είπε ο Τσίπρας στο Τέξας

"Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η πρότασή του δεν έχει προοπτική την έξοδο από την Ευρωζώνη και δεν επιλέγει με την πρότασή του να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Αυτό είναι σαφές και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό που ελέχθη στις ΗΠΑ. Έχει λεχθεί εδώ", τόνισε ο Π. Λαφαζάνης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, αναφορικά με τη θέση του Αλέξη Τσίπρα, όπως διατυπώθηκε στο Τέξας, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν θα φύγει από το ευρώ.

"Στα θέματα της Ευρωζώνης, υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις μέσα στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι κάτι καινούργιο και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος που έχει δημοκρατία, διότι είναι στοιχείο της ριζοσπαστικής μας πορείας. Είχαμε δημοκρατία στο 4% και έχουμε και τώρα, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είμαστε κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσίπρας είπε αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μία μειοψηφία που δεν τα υποστηρίζει.

Δεν υπάρχει διολίσθηση. Κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων (του συνεδρίου) μας. Η ουσία των θέσεων έχει εκφραστεί πάρα πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει θέσει ποτέ επιλογή εθελοντικής εξόδου από την Ευρωζώνη", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Για το ενδεχόμενο να συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 ανέφερε: "Νομίζω ότι το θέμα αυτό δεν είναι στον ορίζοντα της σκέψης μας και της πολιτικής μας στόχευσης. Να είναι η κυβέρνηση δηλαδή μέχρι το 2015. Αλίμονο... Εμείς θέλουμε να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δημιουργήσουμε μία πορεία ανατροπής όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εμείς, δεν θα κάνουμε τίποτα που θα παρατείνει το βίο αυτής της κυβέρνησης. Σε καμία περίπτωση. Και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει η κυβέρνηση έως εκείνη την περίοδο (σ.σ.: την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας). Θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις και ελπίζω γρήγορες".