Κεδίκογλου: Έριξαν τη μπάλα στην εξέδρα για να μη γίνουν ρεμπέτ ασκέρ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική που ακολούθησε στο θέμα της ΕΡΤ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορώντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ρίχνει νερό στο μύλο της βίας.

Παρομοίασε μάλιστα τη βία με τον πυρηνικό όλεθρο, τονίζοντας πως "όπως ο πυρηνικός όλεθρος δεν κάνει διακρίσεις και τους σκοτώνει όλους, έτσι και η βία έχει μόνο μία μορφή και μας απειλεί όλους", ενώ αναφερόμενος στη γνωστή φράση του Καρλ Μαρξ σχολίασε ότι η βία “δεν είναι η μαμή της Ιστορίας, αλλά ο βιαστής της Ιστορίας”.

Υποστήριξε ακόμα ότι “για τον ΣΥΡΙΖΑ η καταστροφή είναι ένα μέσο κατάληψης της εξουσίας", ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επεδίωκε η ΕΡΤ να γίνει “Κούγκι”.

Παράλληλα, απέδωσε στους εσωκομματικούς κραδασμούς την απόφαση για κατάθεση πρότασης μομφής λέγοντας χαρακτηριστικά: “Στην κίνηση αυτή οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ η αποτυχία των πολιτικών του και ο κίνδυνος να γίνει ρεμπετ ασκέρ μετά την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο Τέξας... Έριξαν τη μπάλα στην εξέδρα, εξυπηρετώντας εσωκομματικές ανάγκες”.