Σαμαράς: Κάποιοι θεωρούν μομφή να αντιστέκεσαι στις παρανομίες

Με έμμεσο τρόπο και χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση αποφοίτων του Harvard σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιχείρηση για την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, “μέσα σε μία βαθιά και επώδυνη κρίση, οφείλουμε να κάνουμε αυτό που έγινε χθες και σήμερα, να βρούμε τη δύναμη για το άλμα προς τα εμπρός, να γίνουμε μία φυσιολογική χώρα, όπου είναι αυτονόητο ότι λειτουργούν οι νόμοι”.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε (φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ) πως κάποιοι δε θέλουν το άλμα προς το αύριο, “προσπαθούν να το εμποδίσουν. Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα. Είναι μομφή να πιστεύεις σε πρωτογενή πλεονάσματα. Είναι μομφή να δημιουργείς πρωτογενή πλεονάσματα, για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι μομφή να περνάς από την ύφεση στην ανάκαμψη, για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια. Είναι μομφή να πιστεύεις στη νομιμότητα. Είναι μομφή να αποκαθιστάς τη νομιμότητα. Είναι μομφή να αντιστέκεσαι στις ακρότητες και τις παρανομίες".

"Εμείς απαντάμε στις μομφές και προχωράμε. Η δημοκρατία δε φοβάται την αλήθεια και δε φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος. Επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και αποδίδεται στον ελληνικό λαό ένα δημόσιο κτίριο. Περάσαμε πολλά δύσκολα και πολύ πιο δύσκολα. Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε. Ο λαός απαιτεί να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα. Ο λαός απαιτεί να μην κάνουμε πίσω. Και δεν θα κάνουμε πίσω", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, με σαφές το υπονοούμενο για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα σε πέντε πράγματα τα οποία “πρέπει να πολεμάμε” ακόμα και όταν η χώρα βγει από την κρίση, και αυτά είναι η φοροδιαφυγή, η δημόσια σπατάλη, η γραφειοκρατία, η ανομία και οι υψηλοί και άδικοι φόροι.

Ο κ. Σαμαράς κατέληξε λέγοντας ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, τονίζοντας πως η Ελλάδα μπορεί όχι απλά να γίνει μια φυσιολογική χώρα, αλλά και να γίνει υπόδειγμα χώρας, με ανταγωνιστικότητα και ευημερία.