Αναβλήθηκε η απόφαση για την άρση ασυλίας του Καμμένου

Για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, την ερχόμενη εβδομάδα, μετατίθεται η λήψη απόφασης για την άρση ή μη της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος εγκαλείται για παρακίνηση κατοίκων της Χαλκιδικής σε λιντσάρισμα εις βάρος του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Χρήστου Πάχτα.

Ο κ. Καμμένος, αν και είχε το δικαίωμα δεν προσήλθε ενώπιον της Επιτροπής για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, υπέβαλε στον πρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του.

Εξάλλου, η Επιτροπή άναψε το “πράσινο φως” στην Ολομέλεια ώστε να αποφασίσει την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση και Ηλία Κασιδιάρη. Ο πρώτος κατηγορείται ότι εξύβρισε και απείλησε την σωματική ακεραιότητα του δημοτικού συμβούλου Αθηναίων, Πέτρου Κωνσταντίνου. Ο δεύτερος εγκαλείται, μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, για τα όσα έχει δηλώσει σχετικά με παρουσίαση από τον σταθμό “πληρωμένου ψευδομάρτυρα” για να καταθέσει εναντίον της Χρυσής Αυγής.