Τσίπρας: Παίζουν θέατρο διαφωνίας

Για θέατρο διαφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Πεδίον του Αρεως. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την “τρόικα εσωτερικού” ότι “μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζουν θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φλεβάρη. Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης για να δικαιολογήσουν ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δις που θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μάλιστα ότι “οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα γονατίσουν το λαό και την κοινωνία. Η άμμος στην κλεψύδρα τους όμως έχει αρχίσει να αδειάζει” συμπληρώνοντας: “Ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ούτε την κοροϊδία, ούτε το ψέμα, ούτε την απάτη που γίνεται τούτες τις μέρες εις βάρος του. Θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και θα δημιουργήσει ελπίδα”.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις σημερινές κινητοποιήσεις αναφέρει ότι “για άλλη μια φορά χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την Αθήνα και άλλες πόλεις απαιτώντας να μπει φραγμός στα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που δεν έχουν τέλος.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της, να υπερβεί κάθε όριο και ερμηνεία της δημοκρατικής νομιμότητας ασκώντας ασύλληπτη αστυνομική βία και κατασταλτική επιβολή, χωρίς προσχήματα και αφορμές, βομβαρδίζοντας απρόκλητα την πορεία των συνδικάτων με χημικά, εισβάλοντας εντός των μπλοκ των συνδικάτων και των οργανώσεων, ασκώντας μαζικά και αδιακρίτως βία, «σκουπίζοντας» κυριολεκτικά τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους εργαζόμενους και το λαό που αντιστέκεται και αγωνίζεται, να μην υποκύψει στην τρομοκρατία και την επιβολή του φόβου. Καλεί τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των απεργιών και των κινητοποιήσεων. Καλεί σε αντίσταση ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει το συντομότερο η κυβέρνηση των μνημονίων και της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής επιβολής”.