Πέντε βουλευτές της ΝΔ κατά της φορολόγησης της αγροτικής γης

Μπορεί το ζήτημα του ενιαίου φόρου ακινήτων να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα τις τελευταίες μέρες, λόγω επικαιρότητας, όμως φαίνεται πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα αυτοί που εκπροσωπούν περιοχές της επαρχίας, δεν ξεχνούν τις διαφωνίες τους.

Έτσι, πέντε βουλευτές της ΝΔ (Γιώργος Καρασμάνης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αλέξανδρος Κοντός) τονίζουν εκ νέου την κατηγορηματική τους αντίθεση στη φορολόγηση της αγροτικής παραγωγικής γης, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν, “πουθενά στον κόσμο δεν φορολογείται η κατοχή και χρήση της αγροτικής γης, παρά μόνο το εισόδημα που προέρχεται από την εκμετάλλευσή της”.

Οι βουλευτές σημειώνουν ταυτόχρονα ότι “με την εφαρμογή από την επόμενη χρονιά της νέας ΚΑΠ, η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης και η είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων από τους αγρότες θα γίνεται με μοναδικό κριτήριο τη χρησιμοποιούμενη αγροτική γη (καλλιεργήσιμη και βοσκοτόπια) και γι' αυτό θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τη μεγιστοποίηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και όχι για τη συρρίκνωσή τους”.

Προειδοποιούν ακόμα ότι η επιβολή εύκολων ταμειακών μέτρων, για εισπρακτικούς και μόνο σκοπούς, θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό πληθυσμό και πληθώρα προβλημάτων στην αγροτική παραγωγή.