Λαβρόφ: Στηρίζουμε την Ελλάδα με κάθε τρόπο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Στο διάλογο που προηγήθηκε της συνάντησης,ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ που επισκέπτεται την Ελλάδα και υπογράμμισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να ενδυναμωθούν.

Από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε τη συμπάθεια της Μόσχας για τις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να βγει από την κρίση. Βλέπουμε ότι υπάρχει πρόοδος και θα σας στηρίξουμε κι εμείς με κάθε τρόπο, όχι μόνο ηθικά, αλλά και με την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Νωρίτερα αναφορά στους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

"Ελλάδα και Ρωσία είναι σταθεροί εταίροι και φίλοι. Και οι δύο υποστηρίζουν την ισχύ και το σεβασμό αρχών δικαίου και στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου. Ο διάλογος και η συνεργασία μας σε τομείς της οικονομίας και του εμπορίου προχωρούν καλά και θα επεκταθούν περισσότερο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Αθήνα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του περιέγραψε την κοινωνική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός και αντάλλαξε μαζί του σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.