Κουτσoύμπας: Ως εδώ και μη παρέκει, δεν πάει άλλο

“Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο”. Αυτό είναι το μήνυμα του ΚΚΕ για τα νέα μέτρα και τις αλλαγές που δρομολογεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως το εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετά από συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο Επιθεωρητών Ασφαλείας και Υγείας της Εργασίας.

“Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή πάνω από 50% πληρώνονται μέχρι 500 ευρώ τις συντάξεις τους και πάνω από 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ. Πως να ζήσει ένας συνταξιούχος, πως να γιατροπορευτεί, πως να έχει τα στοιχειώδη; Ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτή τη σύνταξη σήμερα. Και ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει ακόμα σε εφαρμογή τα παλιότερα μέτρα που έχουν ψηφιστεί”, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει στη σύνταξη και υπογράμμισε την αναγκαιότητα “να σημάνει συναγερμός παντού” στους εργαζομένους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και στους εργαζόμενους που ανήκουν σε μια σειρά “ειδικών” ταμείων στα οποία επίκεινται μειώσεις συντάξεων.