Αναταραχή και γκρίνιες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Αναβρασμός επικρατεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε μία από τις τρεις.

Μόλις επιστρέψει στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη γκρίνια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον μόνιμο πλέον φόρο σε ακίνητα, χωράφια και μαντριά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εσωτερικό μέτωπο, ειδικά με το καυστικό άρθρο του Μ. Γλέζου και τη διαφοροποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ψηφοφορία για τη Χρυσή Αυγή, ενώ "μύλος" έγινε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία.

Πιο αναλυτικά ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δυσαρέσκεια των βουλευτών της ΝΔ για τον μόνιμο πλέον φόρο στα ακίνητα. Μάλιστα οι βουλευτές της επαρχίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δυσαρέσκεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, το τριήμερο καθώς θα βρεθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Οι βουλευτές δεν ξέρουν πως θα εξηγήσουν στους αγρότες ότι πρέπει να πληρώσουν για τα χωράφια τους, αλλά και στους κτηνοτρόφους για τα μαντριά τους.

Την ίδια ώρα η προγραμματική συμφωνία των δύο κομμάτων προκάλεσε γκρίνια σε πολλούς βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν με σκληρές εκφράσεις στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Τη στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου αμφισβήτησαν ανοιχτά οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. του κόμματος όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα μεγάλη μερίδα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επέκριναν έντονα τις επιλογές Βενιζέλου, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ταυτόχρονα έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ η υπερψήφιση της κυβερνητικής τροπολογίας για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Εκτός από το "παρούσα" της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την απουσία από τη Βουλή των Γιώργου Σταθάκη και Μανώλη Γλέζου, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως οι Π. Λαφαζάνης, Αντ. Νταβανέλος, Χρ. Γαϊτάνη, δήλωσαν ότι την ψήφισαν παρά τη ριζική τους διαφωνία, μόνο και μόνο για να μη δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ να αξιοποιήσει τη διαφωνία τους.

Μάλιστα ο Μ. Γλέζος με κείμενό του έκανε λόγο για "μαντριά της αριστεράς" και για λογική που έχει εξαπλωθεί σαν ίωση τον τελευταίο καιρό "είτε  αφορά το συνέδριο, είτε το νέο ενιαίο κόμμα είτε το πώς θα συμπεριφερόμαστε, είτε το ποιοι και πως θα μιλάμε δημόσια, είτε το πως θα ψηφίζουμε!".