Αυστηρό “όχι” σε νέα μέτρα από Σαμαρά και Βενιζέλο

Στη δημοσιότητα δόθηκε, μετά τη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, που είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες και για καιρό... πηγαινοερχόταν μεταξύ Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη.

Το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αποτελείται από 43 σημεία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το σημείο 8, που αναφέρει μεταξύ άλλων: “Τώρα η Ελλάδα μπορεί να λέει διεθνώς με πειστικό τρόπο ότι νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν. Δεν τα αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η εθνική οικονομία”.

Στο κείμενο υπάρχουν και σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σημείο 6 να αναφέρει: "Ξέρουμε πλέον όλοι στον τόπο αυτό ότι “σχέδιο Β”, χωρίς θυσίες, εύκολο και ανώδυνο, δεν υπάρχει. Αν και αυτός ο δρόμος ήταν και είναι εξαιρετικά σκληρός και δύσκολος, κάθε άλλη επιλογή θα ήταν ένας δραματικά ανεύθυνος τυχοδιωκτισμός που θα οδηγούσε σε πλήρη εξανέμιση εισοδημάτων και περιουσιών και θα πήγαινε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω, υπό συνθήκες διεθνούς οικονομικής και πολιτικής απομόνωσης και εσωτερικής διάλυσης".

Διαβάστε ολόκληρη την προγραμματική συμφωνία: