Κασιδιάρης: Μας έχουν καταδικάσει σε απόλυτη αφωνία

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Χρυσής Αυγής, με αφορμή τη “σκευωρία”, όπως τη χαρακτήρισαν, εις βάρος της παράταξης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που δε βγαίνουν στη δημοσιότητα επειδή παρουσιάζουν τη Χρυσή Αυγή ως δεύτερο κόμμα, αποδίδοντας τον “πόλεμο” εναντίον της στη ραγδαία δημοσκοπική της άνοδο.

Σχολίασε ακόμα ότι “μας έχουν καταδικάσει σε απόλυτη αφωνία”, κάνοντας λόγο για “κακοστημένη σκευωρία ξένων δυνάμεων”, ενώ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τον ενημέρωσε πως συντάσσεται φάκελος για τη στάση που κράτησαν τα τηλεοπτικά κανάλια απέναντι στη Χρυσή Αυγή, μην προβάλλοντας τις απόψεις της.

Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους να μην αποκαλούν τη Χρυσή Αυγή “νεοναζιστικό μόρφωμα”, τονίζοντας πως “έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού”.

Υποστήριξε ακόμα πως η πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής είχε προαναγγελθεί πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικαλούμενος δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, που ανέφερε πως ο μόνος τρόπος να περιοριστεί η δράση της Χρυσής Αυγής είναι να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

Αναφερόμενος στους μάρτυρες που κατέθεσαν εις βάρος της Χρυσής Αυγής στη δικογραφία έκανε λόγο για “ψευδομάρτυρες”, παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφία ενός εξ αυτών μαζί με βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτέθηκε ακόμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο (“εκπροσωπεί το τίποτα”), την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη (“ελέγχεται για παράβαση καθήκοντος”), τον αντιεισαγγελέα Χαράλαμπο Βουρλιώτη (“ο άνθρωπος που συνέταξε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών συνέταξε και το πόρισμα κατά της Χρυσής Αυγής”) και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε ήδη ετοιμάσει την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής πριν ασκηθούν οι διώξεις κατά στελεχών της.

Αντίθετα, ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε με θετικά λόγια για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μανώλη Γλέζο (η πρώτη ψήφισε “παρούσα” στην επίμαχη τροπολογία και ο δεύτερος απουσίαζε), για τους οποίους ανέφερε ότι είναι οι μόνοι που έδειξαν χθες ποιοι είναι στη Βουλή και “απέδειξαν πολλά με τη στάση τους”, ενώ με θετικά λόγια μίλησε και για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τον οποίο σημείωσε πως “απέδειξε ότι είναι έντιμος και τιμά τα παντελόνια που φορά”.