Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μαζεύει τους “μπαχαλάκηδες”

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανοίξουν οι δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη, που κάνει λόγο για “μπαχαλάκηδες” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εγώ δεν εξομοίωσα ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι άλλης τάξεως πρόβλημα, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλης τάξεως”, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης στον δημοσιογράφο των “Νέων” Γιώργο Παχαχρήστο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις Σκουριές. “Εγώ από το μυαλό μου το έβγαλα ότι τους καλύπτουν πολιτικά όλους αυτούς ή οι ίδιοι τα λένε; Εγώ από το μυαλό μου έβγαλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στις αντιδράσεις κατά της επένδυσης ή οι ίδιοι με τις δηλώσεις τους; Να μην το πούμε δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί στις Σκουριές; Συγγνώμη, αλλά όταν κάνουν κάτι, θα τα ακούν”, σχολίασε.

Ερωτηθείς τι αποτέλεσμα έχουν όλα αυτά, πέραν της έντασης που προκαλούν, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: “Ε, πώς δεν έχουν; Με αυτά που λέμε, ορισμένοι έχουν αρχίσει να τους μαζεύουν. Και τους μαζεύουν”.

Κληθείς να διευκρινίσει τη δήλωσή του αυτή, εξήγησε: “Τους μπαχαλάκηδες. Γιατί σταμάτησαν τα επεισόδια, που κάθε τόσο έκαιγαν την Αθήνα; Εμένα περίμεναν να τους το πω; Κοιτάξτε, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει ότι είναι κόμμα δημοκρατικής ευθύνης. Δεν μπορεί να δηλώνει και υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ των μπαχαλάκηδων...".

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν από ένα μήνα όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εντός της Νέας Δημοκρατίας, με τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο συνταγματικό τόξο.