Τα βρήκαν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών για τις νομοτεχνικές βελτιώσεις στην τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ήταν προάγγελος της συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφισή της, καθώς ενσωμάτωνε τις ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το αρχικό σχέδιο.

Η επίσημη επιβεβαίωση της στάσης αυτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή υπερθεμάτισε τον πολιτικό συμβολισμό της κοινής υπερψήφισης της τροπολογίας.

Αντίθετα, “παρών” θα ψηφίσει το ΚΚΕ, όπως τόνισε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στην τοποθέτησή της. Η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε τους πάντες να μη νομίζουν πως αυτοί οι νόμοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του ΚΚΕ. “Είμαστε πιο έμπειροι σήμερα, ποιο ατσαλωμένοι. Δε θα βγάλετε άκρη. Εμείς δε θα πάμε να πούμε όπως η Χρυσή Αυγή ότι ο αγκυλωτός σταυρός είναι διακοσμητικός. Εμείς θα πούμε το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε γιατί το πιστεύουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία, που μετά τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένο ότι θα ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 Οκτωβρίου.