Τσίπρας: Θέλει στο ίδιο “κάδρο” με τον Άκη το Βενιζέλο

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, τον οποίο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρεί συνυπεύθυνο για την σύμβαση για τα υποβρύχια που υπεγράφη το 2010 και θέλει να τον βάλει στο ίδιο "κάδρο" με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής ότι θα ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της σύμβασης, την οποία χαρακτήρισε σκάνδαλο.

Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο υποστήριξε πως το ζήτημα των υποβρυχίων είναι έγκλημα σε βάρος των φορολογουμένου και υπεύθυνοι είναι οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελος Βενιζέλος για τη σύμβαση του 2010. Μάλιστα χρησιμοποιώντας ακόμα πιο σκληρή γλώσσα είπε "δεν ήταν μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος που καταχράστηκε δημόσιο χρήμα γι αυτό και θα ζητήσουμε εξεταστική επιτροπή για τη σύμβαση του 2010". Παράλληλα πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στον ανακριτή και όσα στοιχεία διαθέτει για την υπόθεση ζητώντας τον ποινικό έλεγχο όλων.

Αβραμόπουλος: Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εξεταστική επιτροπή και τόνισε "η κυβέρνηση αυτή δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ελπίζω το μήνυμα σας να μην έχει αποδέκτη εμάς".

Μάλιστα απάντησε και στο σαρδάμ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως αν κάποιοι δεν είχαν λειτουργήσει στο παρελθόν "υποβρυχίως" δεν θα υπήρχε το θέμα. Μάλιστα πρόσθεσε με έμφαση πως αν και η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε τη συγκεκριμένη κατάσταση, γνωρίζει πως το Κράτος έχει συνέχεια, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τις κυβερνήσεις. "Οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια, γιατί ο λαός τις ανεβάζει ή της διώχνει με την ψήφο του".