“Δε θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές και τους λαϊκιστές να εμφανίζονται”

“Δε θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές και τους λαϊκιστές να εμφανίζονται, αγαπάμε τη χώρα μας παρά πολύ για να επιτρέψουμε την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων”. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ, με θέμα “Η αναγκαιότητα της Ευρώπης σήμερα”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην τραγωδία της Λαμπεντούζα, υποστηρίζοντας πως τέτοια περιστατικά ζούμε στην Ελλάδα εδώ και χρόνια και τονίζοντας πως χρειάζεται περισσότερη προστασία στα ελληνικά σύνορα και “χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Εάν δεν χτίσουμε ένα κοινό μέλλον στην Ευρώπη, τότε η Ευρώπη θα γίνει ο παρίας του μέλλοντος”, επεσήμανε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι επρόκειτο περί του εθνάρχη που καθιέρωσε τον σύγχρονο κοινοβουλευτισμό στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70 και του ηγέτη που οδήγησε την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. "Ο Καραμανλής ήταν ένας Ευρωπαίος οραματιστής και το όραμά του σήμερα είναι περισσότερο ισχυρό από ό,τι στην εποχή του", σημείωσε και πρόσθεσε: "Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας πραγματικός Ευρωπαίος οραματιστής, γιατί μαζί με άλλους αρχηγούς κρατών την εποχή εκείνη κατανόησαν τις τεράστιες δυνατότητα της Ενωμένης Ευρώπης".