Γεωργιάδης: Να βάλουμε τον Στουρνάρα ΥΠΟΙΚ για άλλα δέκα χρόνια !

Το εγκώμιο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πλέκει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός πρέπει να αντικαταστήσει τον υπουργό Οικονομικών, απαντά χαρακτηριστικά: “Τον κ. Στουρνάρα; Πρέπει να ψηφίσουμε τροπολογία στη Βουλή που θα λέει ότι για τα επόμενα δέκα χρόνια υποχρεωτικά ο υπουργός Οικονομικών θα λέγεται Γιάννης Στουρνάρας. Είναι ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών που είχε η χώρα εδώ και δεκαετίες. Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τον κ. Σταϊκούρα πήραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την έχουν φέρει να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση”.

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι το νομικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης είναι επαρκές και ζητά να αφεθεί ελεύθερη η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστη από κάθε είδους πολιτική παρέμβαση.

Ο ίδιος εκτιμά ότι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία “όχι απλώς θα κερδίσει, αλλά θα σαρώσει”, εφόσον “προηγουμένως κάνουμε τη δουλειά μας και λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων. Η μπάλα είναι σε εμάς”.

Ερωτηθείς αν εξομοιώνει τη Χρυσή Αυγή με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει: “Κανείς δεν εξομοίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Ούτε ο κ. Λαζαρίδης δεν είπε κάτι τέτοιο. Είπε ότι υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ φωνές εξαιρετικά ακραίες. Παράδειγμα, ο κ. Παναγούλης, που ήρθε στη Βουλή και είπε να λιντσάρουν τους πολιτικούς. Σε οποιοδήποτε άλλο δημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης δε θα είχε θέση ο κ. Παναγούλης”.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν, σε περίπτωση που βρεθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί στην υπόθεση των Σκουριών, θα είναι το ίδιο με τις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής, σχολιάζει: “Αν υπάρχει συνομιλία και βουλευτού της ΝΔ που να λέει “πηγαίντε κάψτε και πιάστε τους ανθρώπους”, προφανώς πρέπει να συλληφθεί. Η βία δεν έχει χρώμα. Αδεκφός μου να είναι, πρέπει να μπει στη φυλακή. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες.