Αθανασίου: Βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή

Την υπευθυνότητα και το σθένος της Δικαιοσύνης εξήρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στους χειρισμούς της στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

“Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Έργο που ξεκινά με έρευνα και μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Αυτή ήταν η εντολή του πρωθυπουργού. Μου είπε "ναι" στην ταχύτητα ενεργειών, αλλά όλοι να κινηθούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Είναι ευκαιρία να δικαιωθούν οι θεσμοί”, τόνισε ο κ. Αθανασίου, που δεν παρέλειψε να επισημάνει πως αρκετοί βιάστηκαν να επικρίνουν τη Δικαιοσύνη με δημόσιες τοποθετήσεις τους, και είναι εύγλωττη η σιωπή τους για τις μεταγενέστερες αποφάσεις.

Τα ίδια ισχύουν, σημείωσε, και για εκείνους που διέρρεαν ότι το κατηγορητήριο ήταν αβάσιμο και τόνισε: “Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά ταχύτητα, συνιστά ψυχραιμία, αλλά δεν δίνει εντολές. Ούτε οι δικαστές δέχονται εντολές”.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει και στην πρόκληση του φαινομένου του ρατσισμού και του νεοφασισμού και είναι τόσο ανεξάρτητη, που αποτελεί απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αθανασίου άφησε αιχμή και για τη στάση της Αριστεράς, σχολιάζοντας ότι “τη Δικαιοσύνη η ΝΔ τη στήριξε διαχρονικά, και η Αριστερά μόνο επιλεκτικά και κατά περίπτωση την επικαλείται”.