Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής να προωθηθεί στην Ολομέλεια το αίτημα του Άρειου Πάγου για άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Όπως αποφασίστηκε νωρίτερα σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων, η σχετική συζήτηση και ψήφιση θα γίνει στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρέστησαν δύο από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους, οι Γιώργος Γερμενής και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι και ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.

Ο Γ. Γερμενής έκανε μάλιστα λόγο για “πολιτική δίωξη” και “κυνήγι μαγισσών”, ενώ αναφέρθηκε και στη δεκαετία του 1960, όταν, όπως ανέφερε, ο παππούς του έστελνε τη γιαγιά του να αγοράσει τον “Ριζοσπάστη” στα κρυφά.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφανθεί μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας με κάλπη για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου. Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι τρεις τελευταίοι για παλαιότερα περιστατικά.