Η Βουλή αποφασίζει για τη Χρυσή Αυγή

Στο επίκεντρο του Κοινοβουλίου βρίσκεται σήμερα η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής με μπαράζ προγραμματισμένων συνεδριάσεων που θα θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της άρσης της ασυλίας, της βουλευτικής αποζημίωσης και της κρατικής χρηματοδότησής του κόμματος.

Το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να συζητηθούν οι άρσεις ασυλίας των Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Στάθη Μπούκουρα. Η εισήγηση της επιτροπής είναι γνωμοδοτική και την τελική απόφαση για την άρση ή μη θα την λάβει η Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην Βουλή για όλα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό για εσχάτη προδοσία και εγκληματική οργάνωση.

Νωρίτερα, στην Διάσκεψη των Προέδρων, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της αναστολής ή μη της βουλευτικής αποζημίωσης σε εκείνους που διώκονται για κακουργήματα.

Ωστόσο τα περιθώρια συμφωνίας είναι μικρά. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης θα καταθέσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα ζητήματα, ενώ η κυβέρνηση έχει τη δική της πρόταση.

Παράλληλα στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχέδιου για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων στο οποίο έχει ενταχθεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων όταν οι αρχηγοί τους ή βουλευτές διώκονται για συγκεκριμένα κακουργήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν ψηφίζει την συγκεκριμένη τροπολογία εάν δεν βελτιωθεί το περιεχόμενό της. Ζητά, οι ρυθμίσεις να αναφέρονται ρητά στην Χρυσή Αυγή.