LIVE η συζήτηση στη Βουλή για την ΕΡΤ

Ένταση επικρατεί στη Βουλή για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ της ΝΔ Μάκης Βορίδης τόνισε απευθυνόμενος στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ ότι: "Είναι προφανές ότι υπερασπίζεστε ένα οργανισμό για τον οποίο όλοι ομολογούν τις παθογένειες την αγριότητα  των συντεχνιών, την πληθώρα των εργαζομένων, τις μεγάλες αμοιβές και έρχονται και μιλούν για την αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσής του. Την ομολογούν αλλά κανείς δεν την κάνει για χρόνια. Ομολογούν την αναγκαιότητα αλλαγής του κράτους αλλά όταν έρχεται η ωρα κανείς δεν θέλει να κάνει τίποτα. Να αγγίξει τα συνδικάτα".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "Υπάρχει και κάτι για όσους θυμήθηκαν τώρα την διαφωνία τους. Μεσα σε αυτή την αίθουσα με την ψήφο τους αναλήφθηκαν υποχρεώσεις που έχουν οριστεί χρονικά. Αυτές οι υποχρεώσεις αναφέρονται σε αριθμό αποχωρήσεων από το Δημόσιο. Υλοποιήθηκαν αυτές οι επιλογές ή θα ξαναμπούμε στον φαύλο κυκλο αναξιοπιστίας; Η ΝΔ στηρίζει την κυβέρνηση γιατί επανέκτησε την αξιοπιστία της χώρας και δεν θα αναχθούμε να την απολέσουμε λόγω καθυστερήσεων".

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε πως "Επικαλούμαι τα πρακτικά της βουλής για να σταματήσει η ιστορία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Επικαλούμαι τις εκκλήσεις και τις αιτιάσεις προς την κυβέρνηση και για τροπολογίες  που έρχονται νύχτα και για παραβίαση κοινοβουλευτικών διαδικασιών και το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχομε ζητήσει επανασχεδιασμό και επικαιροποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας".

Ο κ. Νίκος Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ είπε: "Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης πριν δημοσιευτεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δήλωσε την κατηγορηματική του άρνηση για το περιεχόμενό της. Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάθεση πρότασης νόμου για κατάργηση της ΠΝΠ και υπουργική απόφαση.  Η αναγκαία εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να γίνει με ανοιχτή την δημόσια τηλεόραση".

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι για αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών, ωστόσο επεκτάθηκε όπως ήταν φυσικό στην ΕΡΤ.