Ακόμη και αυτοδύναμη η ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%, στο βαρόμετρο της Public Issue

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πολιτικό βαρόμετρο του Οκτωβρίου της Public Issue. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής βουλευτικών εκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει 42% - παρουσιάζoντας δυναμική αυτοδυναμίας - ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 18%, ποσοστό τρεις φορές χαμηλότερο από αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7,5%, το Ποτάμι με 2,5%, οι ΑΝ.ΕΛ. και η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνουν το 2%.

kartes10

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει ποσοστό 21%. Κανένας από τους δύο απαντά το 35%.

kartes6

Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.004 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-27 Οκτωβρίου 2016.

kartes1

 

kartes3

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει χάσει τη δημοτικότητα του, αφού έρχεται 6ος κατά σειρά, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Φώφη Γεννηματά, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Βασίλη Λεβέντη.

kartes5

 

Οι πολίτες πάντως δεν πιστεύουν σε καμμία κυβέρνηση - ούτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε Νέα Δημοκρατία - ότι είναι ικανοί να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο γιαυτό και οριακά θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 50%, έναντι 48% που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται. 

 

kartes9

 

kartes8