“Στα όπλα” ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι για το φλερτ με τους ΑΝΕΛ

Το “φλερτ” του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που επιβεβαιώθηκε με τη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, έχει και τις... παράπλευρες απώλειές του.

Η συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου ήταν ο λόγος για τον οποίο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποφάσισε να ματαιώσει την προγραμματισμένη για τις επόμενες ημέρες συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με στενούς συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη να ξεκαθαρίζουν πως “"δεν έχουμε κοινό σχέδιο με Τσίπρα-Καμμένο".

Όμως η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι πυροδοτήθηκε και από τις δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Ο κ. Βούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Ποτάμι αποτελεί “συγγενή” πολιτική δύναμη, χαρακτήρισε το Ποτάμι “μόρφωμα, υβρίδιο, το οποίο εντελώς εσκεμμένα και συνειδητά δεν παίρνει καμιά θέση με γωνίες, εκτός μνημονιακού μπλοκ”.

Την απάντηση από την πλευρά του Ποταμιού έδωσε ο Θανάσης Σκόκος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης, σχολιάζοντας:

“Μπαλαντέρ παντός καιρού είναι αυτός που ψάχνει συμμαχίες και σε αριστερούς και σε ψεκασμένους.

Μόρφωμα είναι αυτό που αλλάζει πολιτική από στέλεχος σε στέλεχος, από εποχή σε εποχή και από ακροατήριο σε ακροατήριο.

Και πολιτικό υβρίδιο είναι αυτό που θέλει να συστεγάσει παλιούς κομμουνιστές, παλιούς υπουργούς, παλιούς συνδικαλιστές και γενικώς όλους τους παλιούς που νοσταλγούν και ορέγονται την εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια συνέντευξή του ο “αριστερός” Νίκος Βούτσης έπλεξε το εγκώμιο των ΑΝ.ΕΛ λέγοντας: “Είναι μια δύναμη με μεγάλη συνέπεια στον κεντρικό πολιτικό λόγο, διαχειρίστηκε αντιμνημονιακά τα πράγματα τόσα χρόνια” (η σύνταξη ανήκει στον Νίκο Βούτση)”.

Πάντως, σε ανεπίσημο σημείωμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας "είναι πάντα ανοιχτός στον δημόσιο διάλογο με επικεφαλής άλλων πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας με τις θέσεις τους".

Το σημείωμα αναφέρει ότι ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε προ ημερών να συναντήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του. Τη Δευτέρα ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης για την επόμενη Τρίτη, αίτημα που επίσης έγινε αποδεκτό.