Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση

“Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση”, ξεκαθάρισε κατηγορηματικά εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Κάποιοι λένε ότι αυτό που κάνω είναι εκβιασμός. Απλά εγώ περιγράφω την πραγματικότητα”, σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, αναφορικά με το δίλημμα που θέτει για τα ποσοστά της Ελιάς στις επικείμενες εκλογές. "Αν δεν έχεις την εντολή ή έστω την ανοχή, την κατανόηση του λαού, δεν μπορείς να πορευτείς. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία", σημείωσε.

Πάντως, ο αντιπρόεδρος τις κυβέρνησης απέρριψε το ενδεχόμενο απόσυρσης των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για “αστεία πράγματα”.

Σχετικά με το εάν υπάρχει κάποιο ποσοστό "ορόσημο" για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν υπάρχουν αριθμοί, υπάρχουν εντυπώσεις, και επεσήμανε πως "δεν πάμε σε βουλευτικές εκλογές, αλλά αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές", καθώς επίσης και ότι "αυτό που έχει σημασία είναι η συνολική εικόνα", δηλαδή, όπως υπογράμμισε, ότι "δεν πρέπει το βράδυ των εκλογών του β' γύρου και των ευρωεκλογών, να μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η χώρα έχει περιπέσει σε κατάσταση κρίσης και αμφισβήτησης".

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τον πρωθυπουργό συζήτησαν για το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα, "γιατί προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτό τον εθνικό στόχο, να αποδώσουν πλήρως οι δραματικές προσπάθειες και θυσίες του λαού, πρέπει να έχουμε πολιτική σταθερότητα και πιο συγκεκριμένα κυβερνητική σταθερότητα", ενώ επανέλαβε τη θέση του πως "η κυβερνητική σταθερότητα διασφαλίζεται μέσα από τον ρόλο του προοδευτικού πόλου που μάχεται μέσα από το σχήμα της Ελιάς, γιατί χωρίς προοδευτικό πόλο δεν μπορούν να διατηρηθούν οι κυβερνητικές ισορροπίες και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της εθνικής στρατηγικής που εμείς διαμορφώσαμε και κουβαλήσαμε στην πλάτη μας επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα".