ΣΥΡΙΖΑ: Στενές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με νεοναζί της ΧΑ

Συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αποκαλυπτικό βίντεο με το διάλογο Κασιδιάρη – Μπαλτάκου.

Ήδη, ο Αλέξης Τσίπρας από το Παλέρμο της Ιταλίας έδωσε το μήνυμα της γραμμής, που θα ακολουθήσει. Επεσήμανε ότι η άκρα δεξιά στην Ευρώπη δεν είναι εχθρός του συστήματος, αλλά είναι οργανικό μέρος του κατεστημένου και συνεργάζεται στενά με το κατεστημένο, "όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Ελλάδα, που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής".

Η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς "δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία, αλλά αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Γι' αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει".

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Με σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως "οι αποκαλύψεις για τις στενές και μυστικές σχέσεις του Γ.Γ. της Κυβέρνησης με την εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα", επισημαίνοντας πως "ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι κινήσεις του κ. Σαμαρά δείχνουν ενοχή, ενώ τονίζει: "Οι δε αναφορές του κ. Μπαλτάκου για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα".