Δραγασάκης: Η Βουλή συνεδριάζει χωρίς κυβέρνηση…

Την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος της Βουλής, Γιάννη Δραγασάκη, προκάλεσε η απουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Πρόκειται για τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

“Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;”, σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε: “Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για το φαινόμενο αυτό, και είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές, και αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους.

"Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πλήρης κάλυψη από ΝΔ

Πλήρη κάλυψη στους υπουργούς που απουσίαζαν σήμερα από τη Βουλή, όπου είχαν κληθεί από βουλευτές να απαντήσουν σε ερωτήσεις, προκαλώντας την οργή του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη, παρέσχε πηγή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας μάλιστα τον αντιπρόεδρο της Βουλής ότι συμπεριφέρεται ως κομματικό στέλεχος.

Διαβάστε: Πλήρης κάλυψη από τη ΝΔ στους... απόντες υπουργούς