Βουλή: Θρίλερ η ψηφοφορία για την ψήφο των μεταναστών

Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των μεταναστών και την αλλαγή στις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών που όριζε ο "Καλλικράτης".

Ήδη, μετά την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αποδόμηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ αναγκάσθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ζητά να γίνουν μόνον οι "απολύτως αναγκαίες αλλαγές".

Ωστόσο, στο συγκυβερνών κόμμα, δεν είναι μόνο το θέμα των μεταναστών, που προκαλεί αντιδράσεις. Είναι και η αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, που ταυτίζει το δεύτερο και όχι τον πρώτο γύρο με την ημερομηνία των ευρωεκλογών, την 25η Μαΐου.

Ήδη, με δήλωσή του στο aftodioikisi.gr, o πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και νυν τομέαρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Ντόλιος, υπενθυμίζει ότι "έχει εκφράσει τη διαφωνία του" για το θέμα των εκλογών, ενώ, όταν ερωτάται αν θα ψηφίσει την τροπολογία, τονίζει χαρακτηριστικά : "Δεν ξέρω τι θα κάνω".