Σαμαράς: Δεν συνεργαζόμαστε με τον επικίνδυνο και ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ

"Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες, τις εγχώριες και τις εισαγόμενες απ' έξω", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ., τονίζοντας η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τη χώρα και να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ. Μάλιστα αναφορικά με τις εκλογές είπε ότι "θα γίνουν το 2016 τους αρέσει δεν τους αρέσει"

"Τέλος με το αστείο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει πρόεδρο" τόνισε.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μαζί του κόμματα από την κατεχόμενη Κύπρο. Ντροπή"

Έκανε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και για την υποψηφιότητα του στην προεδρία στην Κομισιόν είπε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει με περίεργα κόμματα στις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μαζί του κόμματα από την κατεχόμενη Κύπρο. Ντροπή".

Τι είπε για τη δήλωση Κάρας

Μάλιστα για τα όσα έγιναν με τον ελεγκτή της τρόικας και τη δήλωσή του ότι επί μία ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλεγε τίποτα τόνισε: "Περίμεναν πως και πως τον Κάρας. Όταν ήρθε εδώ και είπε την αλήθεια τον καθύβρισαν. Πως τη βλέπουν τη δουλεια; Θα μοιράζουν πιστοποιητικά και σε εκλεγμένους της Ευρώπης".

"Όχι στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ"

Για τα σενάρια συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς σημείωσε: "Λένε κάποιοι, δε μπορείτε να τα βρείτε μαζί τους κάπου; Εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τους αντιπάλους μας. Όπως το ΠΑΣΟΚ, το έχουμε αποδείξει. Είχαμε σύμπτωση απόψεων να μείνουμε στο ευρώ, να βγάλουμε πλεόνασμα. Εμείς την υπευθυνότητα μας την έχουμε δείξει. Κριτήριο είνα η υπευθυνότητα, η αγάπη για τον Έλληνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ψηφίσει ούτε ένα νόμο. Τίποτα. Ένα τεράστιο όχι σε όλα. Ο Ελληνικός λαός το απορροφάει αυτό. Δεν ήρθαμε εδώ να καταδικάσουμε το κόσμο σε αιώνια κατάθλιψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα. Όσο συνεχίζει αυτό δεν έχουμε κανένα απολύτως περιθώριο συνεργασίας μαζί του. Πώς να συνεργαστούμε με όσους κατ' επάγγελμα υπονομεύουν την πρόοδο της χώρας. Απειλούν να μας ξαναστείλουν εκεί που ιδρώσαμε να φύγουμε. Ζητούν να πάρουν άδεια οι τρομοκράτες και μετά διαμαρτύρονται... Απειλούν τους επενδυτές και ύστερα κλαίνε για την ανεργία. Πώς να συνεργαστείς με τέτοιες δυνάμεις και τέτοιες πολιτικές".

"Βγάζουμε καθαρό και βιώσιμο πλεόνασμα"

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν. "Μας λοιδορούσαν" τόνισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. "Τώρα αγγίζει και περνάει το 1 δισ. ευρώ. Κανείς δεν μας λοιδορεί πια" είπε και πρόσθεσε ότι "είναι ψέμα ότι δεν ξοδέψαμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

"Βγάζουμε καθαρό και βιώσιμο πλεόνασμα" είπε.

"H Aργεντινή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να μιμηθούμε, ακόμα δεν έχει συνέλθει, εμείς αποφύγαμε τη χρεοκοπία", υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι "η χώρα υπέφερε και ακόμα υποφέρει" και σημείωσε: "Δεν αφήσαμε τη χώρα να καταρρεύσει".

"Κάποιοι λένε ότι ενίσχυση ενστόλων είναι υποχρεωτική. Εγώ δεν την έχω δει την απόφαση. Δεν υπάρχει, διαρροή ήταν. Εμείς είχαμε δεσμευθεί να δώσουμε χρήματα στους ενστόλους κατά προτεραιότητα εδώ και καιρό" είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφει στην κοινωνία μέχρι το 2016 με προτεραιότητα τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. "Αυτό θα γίνει άμεσα τους επόμενους μήνες".

Συμπλήρωσε ότι μετά την αποκατάσταση των αδικιών, το επόμενο βήμα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών.

"Στον ελληνικό λαό θα επιστρέψει το πλεόνασμα, όπως σε αυτόν επιστρέφει τα κλεμμένα" τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν είναι μόνο το πλεόνασμα στα επιτεύγματα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι βελτιώθηκε σημαντικά η θέση της Ελλάδας στα θέματα ανταγωνιστικότητας, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις της στις εξαγωγές.

"Έχουμε μείνει πίσω στις αποκρατικοποιήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις όχι με δική μας ευθύνη. Είτε φταίξαμε εμείς, είτε όχι, είναι δική μας ευθύνη να τις ξεμπλοκάρουμε και θα το κάνουμε" είπε.

"Γελοιοποιήθηκαν. Δε θα πληρώσουμε έλεγαν το επαχθές χρέος. Κατέληξαν ότι το επαχθές είναι 5% του ΑΕΠ. Αυτό ήταν τα βρήκαν επιτέλους! Αυτοί είναι..." είπε κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν έχουν καταλάβει ότι απέναντι τους έχουν 27 κοινοβούλια, 27 χώρες, έχουν τις αγορές” τόνισε ο Α. Σαμαράς.

Σχετικά με το κούρεμα του χρέους είπε: “Είναι σειρά των δανειστών να τηρήσουν τη συμφωνία. Χρειάζεται επιπρόσθετο κούρεμα χρέους. Είναι πολύ μικρό”.

 

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

"Είναι θλιβερό ο πρωθυπουργός που ηγείται μιας χώρας που βρίσκεται σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση,  να φτάνει στο σημείο να υπερηφανεύεται στον ελληνικό λαό για τις «επιτυχίες» του μνημονίου" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα.

"Στον φανταστικό κόσμο του κ. Σαμαρά δεν υπάρχουν οι διαπιστώσεις του Γραφείου του Προϋπολογισμού της Βουλής για τη μη βιωσιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος και του χρέους, καθώς και οι δυσοίωνες εκτιμήσεις για την έξοδο στις αγορές, που γκρεμίζουν όλες τις κυβερνητικές κορόνες. Τελικά, έχει κάποια δική της άποψη η κυβέρνηση για το κούρεμα του χρέους ή αναμασά μόνο όσα της επιτρέπουν η κυρία Μέρκελ και οι δανειστές;

Την ίδια στιγμή, συνιστούν μέγιστη κοροϊδία τα περί μοιράσματος του πρωτογενούς πλεονάσματος και των «κλεμμένων» στον ελληνικό λαό που τον αφαίμαξαν, τον έκλεψαν και συνεχίζουν να τον αφαιμάσσουν και να τον κλέβουν οι μνημονιακοί του «σωτήρες».

Όσο δε για το γνωστό του ύφος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι πλήρως κατανοητό. Είναι δείγμα μιας κυβέρνησης υπό πανικό και ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή", σημειώνεται στην ανακοίνωση.