Παπανδρέου: Την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή

“Κάποιοι θέλουν να μην ακουστεί η φωνή μας, να κρύψουν το όνομά μας, αλλά ποιος μπορεί να κρύψει αυτό το πάθος;”, τόνισε εν μέσω ενθουσιασμού ο Γιώργος Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου, κάνοντας αναφορές σε δημοσκοπήσεις, μέσα ενημέρωσης και ισχυρά συμφέροντα με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και τα οποία, όπως είπε, τον πολέμησαν λυσσαλέα γιατί δεν ήθελαν τις αλλαγές που προωθούσε η κυβέρνησή του, και πολεμούν και τώρα το κόμμα του.

“Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει και την Κυριακή θα δουν τι σημαίνει ανατροπή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου απαντούσε ή σχολίαζε συχνά τα συνθήματα των συγκεντρωμένων. Σε ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε, “την Ελλάδα βούλιαξε ο Καραμανλής”, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε ότι “την Ελλάδα δεν τη βούλιαξε ο Καραμανλής, αλλά ένα πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο το οποίο υπηρέτησε πιστά ο κ. Καραμανλής”. Και πρόσθεσε ότι “εμείς δεν το υπηρετήσαμε, συγκρουστήκαμε, λασπωθήκαμε, τιμωρηθήκαμε”, καλώντας τους συγκεντρωμένους να δώσουν φωνή στο Κίνημα.

Απευθυνόμενος στις ηγεσίες των κομμάτων, τις κάλεσε να απαντήσουν αν λένε “ναι” ή “όχι” στο δημοψήφισμα ή αν και γιατί φοβούνται το λαό. Ρώτησε επίσης αν προτίθενται να θέσουν την όποια συμφωνία στην κρίση του λαού ή θέλουν λευκή επιταγή.

Σχετικά με το θέμα των συνεργασιών, ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε την παραδοσιακή γραμμή του ΠΑΣΟΚ και είπε ότι είναι απέναντι στη δεξιά και σε όσους συνεργάστηκαν μαζί της χωρίς να την σταματήσουν, φράση που ερμηνεύθηκε από τους παρισταμένους ως αιχμή προς την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη, αλλά και απέναντι στην αριστερή συντήρηση, στην πελατειακή πολιτική και απέναντι στη συγκεντρωτική λογική την οποία εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας.

Ειδικότερα για τη ΝΔ ανέφερε ότι ως κυβέρνηση είχε ένα πράγμα να κάνει, να βγάλει τη χώρα προγραμματισμένα, στο τέλος του 2014, από το μνημόνιο και απέτυχε. Παρότι “εμείς κάναμε όλη λάντζα”, απέτυχε, τα έκανε μαντάρα, αποχώρησε όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και πέταξε την καυτή πατάτα στα χέρια άλλων, σχολίασε.

Κατηγόρησε εξάλλου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να κρύψει το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, πίσω από διάφορες ονομασίες, γιατί ντρέπεται για αυτό. Εγώ, τόνισε, δεν ντρέπομαι για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημά μας υπηρετεί τις ίδιες αρχές.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι “μας πολέμησαν, αλλά δεν ηττηθήκαμε και είμαστε πάλι σήμερα εδώ”. Και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει δικαίωση, αυτή δεν θα είναι προσωπική, αλλά δικαίωση του λαού και των αγώνων του. Γιατί, για μας, τόνισε: “πάνω απ΄ όλα είναι οι αξίες, πάνω απ΄ όλα είναι οι Έλληνες, πάνω απ΄όλα είναι η Ελλάδα”.|

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους.