Βενιζέλος: Ιδρυτικό συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο

Με ευχαριστίες αλλά και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, με βολές κυρίως προς εκείνους, οι οποίοι τάχθηκαν απέναντι στο ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αρκετές ήταν οι αιχμές με στόχαστρο το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προανήγγειλε την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ με συνέδριο τον Οκτώβριο του 2014.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Ευχαριστώ από καρδιάς το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΙΑ. Ευχαριστώ τους πολίτες γιατί ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές. Συγχαίρω για την επιτυχία τους όλους εκείνους που εξελέγησαν και ανήκουν στο συνταγματικό τόξο. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους 42 υπέρχοχους υποψηφίους μας. Η κραυγαλέα αποτυχία των exit poll της περασμένης εβδομάδας λειτούργησε ευεργετικά για τη δημοκρατια και τη διαφάνεια".

"Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών. Η κοινωνία προφανώς και μας έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε, τα νιώθουμε, τα σεβόμαστε. Ξέρουμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής και της αξιοπρέπειάς τους. Βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό. Μπορούμε ως χώρα να αναπνεύσουμε ξανά. Παρά τις δυσκολίες η χώρα διάλεξε να πορευθεί με ασφάλεια και σταθερότητα. Είναι υποχρέωση μας να εξασφαλίσουμε το θετικό πρόσημο της σταθερής αυτής πορείας. Να βοηθήσουμε στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας. Αυτό που χρειαζόμαστε πρωτίστως είναι να ενώσουμε το έθνος, που κάποιοι το διχάζουν στη λανθασμένη βάση Μνημόνιο - Αντιμνημόνιο".

"Το ποσοστό της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές διέψευσε τις επιθυμίες των αντιπάλων της παράταξης και της σταθερότητας. Η βάση της παράταξης έστειλε ένα καθαρό μήνυμα σε αυτούς που ξέρουν ότι εμείς είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας, και μας έβαλαν στο στόχαστρο με μίσος. Η πόρτα της συνεργασίας και της συσπείρωσης είναι πάντα ανοιχτή με σεβασμό σε όλους. Είναι προσωπική μου υποχρέωση να διασφαλίσω τη σταθερότητα με ένα ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο. Κερδίζουμε τη θέση που μας αξίζει μέσα στην Ευρώπη, μέσα στον κόσμο".