Παπανδρέου: Να μην αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ

Σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας προσήλθε στις 10:40 της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να ψηφίσει.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, η οποία αναμενόταν με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς του είχε ζητηθεί να στηρίξει την Ελιά, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε το ΠΑΣΟΚ το 2009, πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη δημοσιονομικής προσαρμογή και αναδιάρθρωση χρέους, "σηκώνοντας όμως ένα βάρος που δεν του αναλογούσε απέναντι σε μια Ευρώπη συντηρητική και φοβική, που υπέκυπτε στις αγορές, αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να δείξει την αλληλεγγύη της στις προσπάθειες των Ελλήνων, αλλά και άλλων λαών", όπως σημείωσε.

Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι στην Ευρώπη πρέπει να υπάρξει απάντηση στις συντηρητικές επιλογές, σπάζοντας τον φαύλο κύκλο της ανεργίας.

"Αλλά και στην Ελλάδα δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μακριά από το πελατειακό κράτος. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου θα ψηφίσει στις 09:45, μετέπειτα, η ώρα διορθώθηκε για τις 10:30 και τελικά, ο κ. Παπανδρέου προσήλθε δέκα λεπτά αργότερα.