Τσίπρας: Εκβιαστής η κυβέρνηση – Σαμαράς: Ατύχημα ο Τσίπρας

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στις σημερινές προεκλογικές ομιλίες των Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, λιγότερο από τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

“Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τα Ιωάννινα, όπου περιοδεύει, κλιμακώνοντας την προεκλογική αντιπαράθεση.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: “Εδώ που φτάσαμε, με τον κ. Τσίπρα δεν έχω τίποτε να πω. Ποτέ στη ζωή μου δεν άκουσα τόσα ψέματα μαζεμένα, τόσες συκοφαντίες, τόσες ύβρεις, τόσες ασυναρτησίες, τόση ανευθυνότητα, τόση υποκρισία. Δεν με ενδιαφέρει το παραλήρημά του. Αλλά οι θυσίες ενός ολόκληρου λαού, δεν θα αφήσω να πάνε στράφι. Δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μια πρόταση. Επαναλαμβάνει συνέχεια, ότι θα "σχίσει τα μνημόνια" κι ότι "το ευρώ δεν είναι φετίχ". Πότε-πότε τους ξεφεύγει ότι θα κάνουν "αναγκαστικό δανεισμό". Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, κοιμάται και ξυπνάει με το όνειρο να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Αλλά η χώρα δεν είναι φοιτητική συνέλευση παλαιάς εποχής. Δεν είναι μαθητικό "δεκαπενταμελές". Η χώρα έχει ανάγκη από οικονομική δραστηριότητα. Και οι πρόωρες εκλογές σήμερα θα παρέλυαν την οικονομική δραστηριότητα. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα για να έλθουν τουρίστες φέτος το καλοκαίρι, για να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, για να έλθουν επενδύσεις στην οικονομία. Το "παιχνιδάκι" των πρόωρων εκλογών όλα αυτά θα τα τίναζε στον αέρα”.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, σημειώνοντας: “Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσίπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία”.

Διαβάστε: Σαμαράς: Ο Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα, αλλά ατύχημα

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του στην πλατεία Ομονοίας, έκανε λόγο για συγκυβέρνηση των μνημονίων που “υποκλίνεται στους πλούσιους, αλλά γονατίζει τους φτωχούς”, ενώ “κλείνει τα μάτια στην ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή της”, και παράλληλα “εξαντλεί την ελεγκτική αυστηρότητά της στην πλειοψηφία των μισθωτών, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των συνταξιούχων, που δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο τους υπέρογκους φόρους”.

“Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι κράτος εκβιαστής, είναι οδοστρωτήρας, είναι ολετήρας. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι ζήτημα επιβίωσης να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε”, υπογράμμισε.

“Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει ανεργία 60% για τους νέους. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχουν τόσο χαμηλοί μισθοί. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν υπάρχει τέτοια ανθρωπιστική κρίση. Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα”, τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με τη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει “ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί” και έκανε λόγο για “θράσος” όσων εγκαλούν την Αριστερά για “φλερτ” με τη Χρυσή Αυγή.

“Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδω για να ενώσει το λαό. Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο. Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά”, σχολίασε.

Διαβάστε: Τσίπρας: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι οδοστρωτήρας