Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με… έπαθλο τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, και το νέο "πεδίο μάχης" ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα των ψήφων της Χρυσής Αυγής και το πού θα καταλήξουν αυτές στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, μετά και την επιστολή υποψηφίου με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων για στήριξη στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Διαβάστε: Στήριξη υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής σε Σακελλαρίδη

Για συνεργασία Ναζί-Αριστεράς κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στρέφοντας τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου, "το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο. Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ".

"Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά", σχολιάζει, καταλήγοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ: "Γκέμπελς ο Κεδίκογλου"

“'Παλιά μου τέχνη κόσκινο'... Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή”, σχολιάζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χ. Α. έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου”, σημειώνει ακόμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κεδίκογλου: Ανατριχιαστικό ζευγάρωμα με τη Χρυσή Αυγή

Ανταπαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σίμος Κεδίκογλου κάνει αναφορά σε άρθρο του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην ιστοσελίδα defencenet, για το οποίο νωρίτερα ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, είχε σχολιάσει:

"Κουβέντα δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το επίσημο προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, εκτός κι αν θεωρούνται «γραφικοί τύποι» οι κ.κ. Σκουρλέτης, Σακελλαρίδης, Καλύβης και η κ. Δούρου. Και το ανατριχιαστικό ζευγάρωμα συνεχίζεται με το άρθρο που έδωσε ο κ. Παπαδημούλης σε φιλικό site της Χρυσής Αυγής. Πρώτη φορά ναζί- Αριστερά", αναφέρει σε δήλωσή του.

Αναφερόμενος στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο defencenet, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε εξηγήσεις μέσω Twitter (η νωρίτερη ανάρτηση, τρίτη κατά σειρά στην εικόνα, έχει πλέον διαγραφεί):

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

"Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πανικός της ΝΔ από την επερχόμενη ήττα θα γίνεται μεγαλύτερος. Το αποδεικνύει αυτό και η έκδοση άσχετων ανακοινώσεων ανά ώρα, ο μέσος όρος των οποίων καθημερινά μεγαλώνει. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Κατανοούμε".

Νέα κόντρα

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νέα κόντρα προκαλούν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα περί “παραπλανημένων” ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, που από τη Νέα Δημοκρατία ερμηνεύονται ως “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο.

Διαβάστε: Οι "παραπλανημένοι" της Χρυσής Αυγής φέρνουν νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ