Τα σκληρά διλήμματα πριν την κάλπη της Κυριακής

Να θέσουν τα τελικά διλήμματα, πριν οι πολίτες φτάνουν στην κάλπη, επιχειρούν τα κόμματα. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν τους τόνους με τα διαφημιστικά μηνύματα να επικεντρώνουν στους αντιπάλους, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, έθεσε από την πλευρά του το διακύβευμα της κάλπης για τους πολίτες: "Σταθερά βήματα μπροστά ή επιστροφή στον εφιάλτη μιας χρεοκοπίας;".

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός: "Σε αυτό καλείται ο πολίτης να απαντήσει την επόμενη Κυριακή: μπροστά στην ανάπτυξη ή πίσω στην κρίση; Μπροστά να γίνουν μεταρρυθμίσεις ή πίσω στη στασιμότητα και την καθυστέρηση; Η χώρα θα προχωρήσει ή θα ξανακυλήσει σε έναν εφιάλτη; Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε. Είναι στο χέρι των Ελλήνων να αποφασίσουν...".

Ο κ. Σαμαράς μετά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα, μεταβαίνει σήμερα στην Κρήτη (Χανιά) και την Πέμπτη στα Ιωάννινα, ενώ την Παρασκευή θα πέσει η αυλαία με την κεντρική εκδήλωση της Ν.Δ. στην Αθήνα.

Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας θέτει τα δικά του διλήμματα στους ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "ένα δικέφαλο μνημονιακό κόμμα", για την κοινή στήριξή τους σε Καμίνη - Σγουρό, ενώ ξεκαθάρισε ότι "ψήφος στον Σαμαρά ισούται με ψήφο στο σχέδιο Μέρκελ για Ελλάδα και Ευρώπη".

Από την Πάτρα τόνισε ότι όσο πιο καθαρή και ισχυρή είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο ισχυρές θα είναι οι προοπτικές να φύγει η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε, επίσης, από τους πολίτες της Πάτρας να στηρίξουν στον β΄ γύρο τον υποψήφιο δήμαρχο ΚΚΕ Κ. Πελετίδη, ενώ άφησε αιχμές κατά του ΚΚΕ, αναφερόμενος σε εκείνους "που επιμένουν σε έναν άγονο διχασμό". Αναφερόμενος στο αναπτυξιακό πλάνο έκανε λόγο για "Μαυρογιαλούρο που υπόσχεται πριν από τις εκλογές 550.000 θέσεις εργασίας".

Στην ΕΛΙΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επαναφέρει το δίλημμα για στήριξη του κόμματος κατά τη διάρκεια της κεντρικής, τελευταίας προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ.